2022

Welkom bij onze concerten !

Na bijna 2 concertloze coronajaren pakt kamerkoor Tiraña Groningen de draad weer op en brengt een heerlijk barok programma met barok-ensemble en vocale solisten.

Tickets

Online via ticketkantoor (geen extra kosten)
– 15 oktober 20.00 uur <tickets Appingedam >
– 16 oktober 15.00 uur <tickets Groningen>

Op de concertdata op locatie (pinnen mogelijk)

Een reis naar Bach
Het voor de herfst van 2022 samengestelde programma van Tiraña maakt een reis langs de muzikale invloedsferen van J.S. Bach. Muziek gecomponeerd in met name de Noordduitse en Thuringse traditie in de jaren voor J.S. Bach. Een interessante vijver van minder grote en soms vergeten namen en voorgangers van Bach. We vinden er muziek van verschillende aard, gebruikmakend van verschillende technieken uit verschillende perioden in de muziek geschiedenis. Maar allen wijzen ze onherroepelijk vooruit naar de grote meester J.S. Bach. We horen in Bachs werken het respect terug voor waar hij op voortbouwde.

Kern van het programma vormen werken van Franz Tunder (Motet Dominus Illuminatio) en Johann Kuhnau (Cantate Gott sei mir Gnädig), Bach’s voorganger in de Thomaskirche. Daarnaast wordt een tweede kern gevormd door het paar Tristis est anima mea van Kuhnau die waarschijnlijk bewerkt is in een nieuwe versie door Bach zelf onder de titel Die Gerechte kommt um. We horen daaromheen met Heinrich Isaac en Josquin Desprez de vroege inbreng. Met het motet Unser Wandel ist im Himmel van J.E. Bach (neef van) maken we ook nog een interessant uitstapje in de familie Bach.

Thematisch beweegt het programma zich rond schuld, genade, verschoning, afscheid en vertrouwen. Deze componisten en werken bewijzen dat er zich in de periode tussen de Renaissance van Josquin en de volle barok van Bach een interessante muzikale wereld bevindt!