Kamerkoor Tiraña zal in twee cantatediensten twee bijzondere cantates van de Duitse vroegbarok meester Dieterich Buxtehude brengen. Een en ander met medewerking van Sopraan Judith Pranger en Altus David van Laar en het barokorkest van het Luthers Bach Ensemble onder leiding van Tymen Jan Bronda.

Op 1 maart aanstaande is Tiraña naast de Lutherse Kerk ook te gast in de Nieuwe Kerk. Eins bitte ich vom Herrn BuxWV 24, de eerste cantate die ten gehore wordt gebracht, is een cantate uit een serie van Concerto-Aria cantates. De cantates in deze reeks staan in de traditie van de late 17e eeuw waarin het gewoonte was Bijbelse teksten te combineren met geestelijke poëzie. De cantate Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort BuxWV27 is een Choralkantate gebaseerd op Bijbelse tekst die strofisch door het koor wordt gezongen. De begeleiding is klein bezet wat de cantate een intiem karakter geeft. De cantate wordt afgesloten door een opmerkelijk intens Amen.

Uitvoerenden
Kamerkoor Tiraña, barokorkest van het Luthers Bach Ensemble & solisten o.l.v. Tymen Jan Bronda.
Solisten: Judith Pranger, sopraan; David van Laar, Altus.

Uitvoering
Zondag 1 maart
10:00 uur Lutherse Kerk Groningen (Haddingestraat)
17:00 uur Nieuwe Kerk Groningen (Nieuwe Boteringestraat)

Entree: Vrij (collecte in de dienst)

Voor meer informatie zie www.kamerkoortirana.nl, www.elgg.nl, www.cantatediensten.nl