Jörn Boysen componeerde dé afsluiter van het feestelijke jubileumconcert van 40 jaar Kamerkoor Tiraňa, namelijk de speciaal gecomponeerde feestelijke barokcantate: Drama per Musica: Gröningens Vergnügen, Die verlohrne und wieder gefundene Euterpe. Het libretto is geschreven door Martin Küſter.

Op 30 november om 19:00 uur licht hij deze compositie toe in de kerkzaal van de Lutherse Kerk. Deze korte inleiding is gratis toegankelijk voor de concertbezoekers van deze avond. Vanaf 18:40 uur tot 19:00 uur gaan hiervoor de deuren open.

De klavecinist, componist en dirigent Jörn Boysen studeerde o.a. bij Tini Mathot en Ton Koopman. Als dirigent, solist en continuospeler trad hij op in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Rusland. Hij was te gast in belangrijke festivals. Boysen musiceerde met Alina Ibragimova en Liza Ferschtman en werkt regelmatig samen met Antoinette Lohmann (Furor Musicus). 
Boysen was muzikaal leider van Opéra Mosset in Frankrijk en dirigeerde producties bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam (Orfeo Intermezzi, 2005) en de Utrechtse Spelen (Molière’s en Charpentiers Le Malade Imaginaire, 2009 en 2011). Naast muziek voor deze productie componeerde hij instrumentale en vocale werken.

Zijn voltooiing van de Markus-Passion van Bach maakte op het publiek en Bach-specialisten grote indruk. Met het HVE( Hollands Vocaal Ensemble) in Alkmaar, waarvan hij jarenlang dirigent was, voerde hij deze Passion voor het eerst uit. In april 2019 dirigeerde hij zijn versie in de nieuwe Zaryadye-zaal in Moskou en in Minsk. Boysens werken werden onder andere uitgevoerd door het Residentie Orkest, de Nederlandse Bachvereniging, het  Baroque Chamber Orchestra of Colorado en solisten van de Berliner Philharmoniker. 
Jörn Boysen is repetitor aan het Utrechts Conservatorium en artistiek leider van Musica Antica.