Zondag 28 oktober – aanvang 17:00 uur.
Lutherse kerk Groningen, Haddingestraat 23.
Entree vrij (collecte)

Muziek:
Jakob Weckmann: Geistliches Konzert „Wenn der Herr die Gefangenen“
Samuel Scheidt: Deutsches Magnificat

Uitvoerenden: Kamerkoor Tiraña Groningen o.l.v. Tymen Jan Bronda.

Weckmann’s Geistliches Konzert is een bijzonder indringende en kleurrijke verklanking van Psalm 126, en werd eerder toegeschreven aan Jakobs zoon en voorganger van Bach in Leipzig, Matthias Weckmann. Het vierstemmige koor wordt ondersteund door een vijfstemmig (strijkers-)ensemble bestaande uit violen, gamba’s en basso continuo. In deze dienst neemt het nieuwe barok-orgel van de Lutherse Kerk deze strijkerspartijen waar. Weckmann is een absolute fijnschilder en heeft aan de beeldrijke taal van de psalm een dankbare tekst. Hij kleurt kernwoorden zoals ‘dromen’, ‘wenen’ en ‘vluchten’ op zeer beeldende en ontroerende wijze in. Met nog af en toe een vleug Renaissance, een duidelijke Italiaanse snit en typische kleuring van tekst hoort u de muziek van een grote en lange traditie.

Deze cantatedienst zal plaatsvinden in de vorm van een klassieke Lutherse Vesper.

Welkom in de Lutherse kerk!

 

www.kamerkoortirana.nl

www.elgg.nl