Kamerkoor Tiraña brengt deze zomer in haar concert een aantal Noord Duitse Meesters bij elkaar. Dieterich Buxtehude, Jakob Weckmann en Samuel Scheidt gelden stuk voor stuk als grote namen uit de vroege barok. Alle drie werkzaam in de Noord Duitse streken, representeren zij een aantal generaties van componisten voortkomend uit een lange traditie, terug te voeren op onze Jan Pieterszoon Sweelinck. Uiteindelijk cumuleerde hun kunst in de grote Johann Sebastian Bach, welke dan ook niet mag ontbreken in dit concert..
Laat u in gedachten meenemen naar de grote Noord Duitse steden als Lübeck en Hamburg en stelt u zich voor hoe deze muziek heeft geklonken in kerken en kapellen ter introductie of illustratie van hetgeen die dag aan de orde was in de Lutherse eredienst. Met nog af en toe een vleug Renaissance, een duidelijke Italiaanse snit en typische kleuring van tekst hoort u de muziek van een grote en lange traditie. Omlijst met orgelwerken uit dezelfde periode zorgt Tiraña samen met Sietze de Vries voor een luisterrijke en intieme middag vroeg-barokke cantatemuziek.

Kamerkoor Tiraña o.l.v. Tymen Jan Bronda
Sietze de Vries, orgel
Lutherse Kerk Groningen
Zondag 1 juli 2018 om 15:30 uur

Gratis entree, collecte bij de uitgang